beoordeling tikken review schrijven reviews lezen
Het verhaal van de Citroën 2CV Playmobil

Het verhaal van de Citroën 2CV Playmobil

[Persbericht] Al bijna 50 jaar lang is het speelgoed van Playmobil een onlosmakelijk onderdeel van het gezinsleven. In samenwerking met Playmobil herintroduceert Citroën de wereldberoemde 2CV, 75 naar na introductie van het legendarische model. Maak kennis met de Citroën 2CV Playmobil.

Citroën 2CV Playmobil Citroën 2CV Playmobil - een leuke blik in het verleden

Op de afgelopen Retromobile-tentoonstelling toonde Citroën een nieuwe versie van de legendarische 2CV. Die is nu namelijk opnieuw leverbaar, als Playmobil-auto met een aantal revolutionaire technische specificaties. De Citroën 2CV Playmobil weegt slechts 302 gram, is 284 mm lang en biedt vrolijk vervoer voor jong en oud. In de wondere wereld van Playmobil prikkelt hij ieders fantasie – of brengt hij jeugdherinneringen weer tot leven.

De Citroën 2CV is ontworpen om toegankelijk en robuust te zijn. Hij is bedoeld voor gebruik op het platteland, maar moet in de stad net zo veel gebruiksgemak bieden. De 2CV symboliseert ook een kleurrijk en levendig tijdperk, eigenlijk zelfs een levensstijl. De 2CV is zelfs zo nu en dan een filmster geweest. Deze positiviteit komt goed tot uiting in de hemelsblauwe kleur van de Citroën 2CV Playmobil en de meegeleverde accessoires.

Een boer met zijn gans, varken en melkkannen straalt het plattelandsleven uit. De bestuurder draagt een matrozenpak en zorgt voor een ontspannen hippiesfeer. Tot slot is er een politieagent – een verwijzing naar het beroemde karakter van een sergeant in een populaire Franse film. Dankzij herbruikbare stickers kan iedereen de 2CV Playmobil bovendien naar eigen smaak aankleden.

legendarische 2CV 1948 – De geboorte van de legendarische 2CV

Hoewel de 2CV in 1948 met gemengde gevoelens werd ontvangen door het publiek, was hij het begin van een schitterend avontuur dat pas in 1990 zou eindigen. Of eigenlijk nog steeds niet geëindigd is, gezien de nog altijd vele liefhebbers van het model. In de liefst 42 productiejaren bleef de 2CV zich ontwikkelen. Hij werd moderner en paste zich aan op de veranderende levens en infrastructuur. Toch verloor hij zijn oorspronkelijke doel nooit uit het oog: hij bleef eenvoudig te produceren, voordelig en gemakkelijk te onderhouden.

De 2CV werd aangedreven door een kleine tweecilindermotor met een zeer herkenbaar geluid. De allereerste 2CV wist met zijn 375 cc grote en 7 kW (9 p)k sterke motor moedig de 60 km/u te bereiken. De ontwikkelingen volgden zich echter snel op. De laatste mod ellen beschikten over een inhoud van 602 cc en een vermogen van 21 kW(29 pk), goed voor een record snelheid van 115 km/u.

In het lange leven van de 2CV veranderde ook veel op gebied van design en uitrusting. Het is eigenlijk te veel om op te noemen, maar de eerste grote ontwikkeling in de historie van de 2CV is in 1957. Dan wordt namelijk een achterklep geïntroduceerd, ter vervanging van het canvas dak dat tot onderen doorliep en opgerold moest worden om bij de bagageruimte te ko men. In 1951 wordt de besteluitvoering aan het aanbod toegevoegd. De laatste modellen hebben een laadvermogen tot wel 400 kg. In 1960 introduceert Citroën een heel speciale uitvoering, de vierwielaangedreven 2CV met twee motoren, een voorin en een achterin . Daarmee begeven zowel de 2CV als Citroën zelf zich voor het eerst in de wereld van terreinwagens. In 1964 maakten de naar achteren scharnierende voorportieren plaats voor conventionele voorportieren. In 1966 zijruiten, in de dakstijl. In 1967 krijgt de 2CV dezelfde tellerunit achter het stuur als de Ami 6.

Citroën 2CV speels Speels, ook als Citroën 2CV Playmobil

De 2CV is een minimalistische auto, maar dat wil niet zeggen dat hij niet speels is. Het is echt een auto van zijn tijd, zo maken de vele limited editions wel duidelijk. Herinner je je bijvoorbeeld nog de Spot, met zijn oranje - witte kleuren? Of de sierlijk e Charleston, met zijn tweekleurige carrosserie? Dan waren er ook nog de blauw -wit - rode Cocorico ter gelegenheid van het WK voetbal van 1986, de r etro Dolly , de France 3 ter promotie van het gelijknamige jacht dat deelnaam aan de America’s Cup van 1983 en de gele 007 met ‘kogelgatstickers, geïnspireerd op de 2CV in James Bond’sFor your eyes only.

Voor liefhebbers Voor liefhebbers

Met 5.114.969 geproduceerde exemplaren (waarvan 1.246.335 besteluitvoeringen) wist de 2CV in 42 jaar tijd vele sectoren en doelgroepen voor zich te winnen. Nog altijd kent het model een grote en trouwe schare liefhebbers. Met zo’n rijke historie en lange levensduur is de 2CV beetje bij beetje een legende g eworden. Het is een voertuig dat gewoo n sympathie uitstraalt en is een belichaming geworden van een zekere vrolijkheid , of zelfs van het zorgeloze en goede leven.

Over Citroën Over Citroën

Citroën maakt al sinds 1919 auto’s, technologieën en mobiliteitsoplossingen en speelt daarmee in op de ontwikkelingen in de maatschappij. Als vooruitstrevend en innovatief merk stelt Citroën het welzijn van zijn klanten centraal en heeft het een breed mode llengamma, van de unieke Ami – voor elektrische mobiliteit in de stad – tot gezinsauto’s, SUV’s en bedrijfsauto’s, waarvan de meeste ook met een plug -inhybride of volledig elektrische aandrijflijn leverbaar zijn. Citroën is toon aangevend op het gebied van dienstverlening en geeft zowel particuliere als zakelijke klanten optimale aandacht. Citroën is wereldwijd actief in 101 landen, met een netwerk van meer dan 6.200 verkoop - en servicevestigingen.

Persbericht 13 mrt. 2023 - Het verhaal van de Citroën 2CV Playmobil - PR Stellantis.com.

14-03-2023

Tags: Hobby

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl