beoordeling tikken review schrijven reviews lezen
De nieuwe Peugeot E-308 FIRST EDITION

De nieuwe Peugeot E-308 FIRST EDITION

[Persbericht] De Peugeot E-308 heeft een volledig nieuwe elektromotor met een vermogen van 115 kW (156 pk). Afhankelijk van het uitrustingsniveau bedraagt de actieradius tot 412 km (WLTP). Bij de Peugeot E-308 FIRST EDITION komt het beste op het gebied van design, technologie en efficiëntie samen. De elektrisch aangedreven Peugeot E-308 is per direct te bestellen als FIRST EDITION. Lees er hier alles over!

Allure van de nieuwe Peugeot E-308 Allure: de nieuwe Peugeot E-308 is dynamisch en hoogwaardig

Het design van de nieuwe Peugeot E-308 FIRST EDITION is dynamisch en hoogwaardig en straalt het DNA van Peugeot uit, zoals dat ook geldt voor de andere versies van de 308. De lange motorkap versterkt het silhouet, de proporties zijn sensueel en scherp en het nieuw merklogo prijkt midden op de grille. Optimaal gebruik van de technische architectuur van het EMP2-platform zorgt voor veel interieurruimte. De bekende led-slagtanden voor de dagrijverlichting maken de 308 direct herkenbaar als onderdeel van de Peugeot-familie, net als de klauwvormige led-achterlichten. Voor de volledig elektrische versie van de Peugeot 308 is een nieuw type 18-inch lichtmetalen wielen ontworpen, waarbij aerodynamische efficiëntie voorop stond.

De reeds genoemde e-308 Allure is een zeer complete uitvoering met onder meer standaard metaallak, specifieke 18” lichtmetalen wielen, Pack Drive Assist, een verwarmbaar stuurwiel en voorstoelen. Met een elektrische hatchback in het C-segment van onder de € 45.000,- (fiscale waarde) heeft Peugeot een uniek aanbod op de EV-markt.

Excellence Excellence: de nieuwe Peugeot E-308 is efficiënt en innovatief

De efficiënte aandrijflijn van de Peugeot E-308 zorgt voor een optimale actieradius en tegelijkertijd uitstekende prestaties, met de directe respons die typerend is voor een elektrisch aangedreven auto. Met 115 kW (156 pk) vermogen en 270 Nm koppel, dat direct vanuit stilstand beschikbaar is, biedt de E-308 een directe respons op het stroompedaal en een vloeiende aandrijving. Deze elektromotor vormt een aanvulling op het bestaande aanbod met 96 kW (130 pk) sterke benzineversie en 133 kW (180 pk) tot 162 kW (225 pk) sterke plug-in hybrideversies.

Ook de batterij in de E-308 is van een nieuwe generatie. Het is een 54 kWh (51 kWh bruikbaar) hoogvoltage-batterij (400 Volt) met een nieuwe chemische samenstelling van 80% nikkel, 10% mangaan en 10% kobalt. De actieradius bedraagt maximaal 412 km volgens de WLTP-cyclus.

Bij de ontwikkeling van de Peugeot E-308 stond efficiëntie voorop. De combinatie van elektromotor, batterij, aerodynamica (voor- en onderzijde geoptimaliseerd ten opzichte van de standaard 308), gewichtsoptimalisatie (EMP2-platform) en het minimaliseren van wrijving (A-klasse banden) heeft gezorgd voor een bijzonder laag energieverbruik. Ook de standaard warmtepomp draagt daaraan bij, door voor een comfortabel klimaat in het interieur te zorgen bij een zo laag mogelijk energieverbruik en dus ook geringe impact op de actieradius.

Peugeot E-308 FIRST EDITION

Om de beschikbare energie zo effectief mogelijk te gebruiken, kan de bestuurder kiezen uit drie rijmodi:

Aanvullend zorgt een BRAKE-modus voor extra efficiëntie door bij ‘gas los’ extra af te remmen op de elektromotor en zo energie terug te winnen.

De Peugeot E-308 is standaard voorzien van een 11 kW boordlader. De laadaansluiting is geschikt voor alle laadmodi. Bij een 100 kW laadpunt is het mogelijk om de batterij in 30 minuten van 20 tot 80% op te laden.

Emotion en de nieuwe Peugeot Emotion: de nieuwe Peugeot E-308 is aantrekkelijk in alle opzichten

De nieuwe Peugeot E-308 biedt zijn inzittenden de nieuwste generatie van de Peugeot i-Cockpit®, die direct herkenbaar is aan:

In het interieur ligt de nadruk op vakmanschap en inventiviteit, met volledig instelbare virtuele i-Toggles en connectiviteit met de nieuwste i-Connect® Advanced-technologie. Het infotainmentsysteem maakt het rijden en reizen nog intuïtiever en comfortabeler. Voor de smartphone is een MyPeugeot®-app beschikbaar. Daarmee kan de bestuurder op afstand een laadsessie inplannen, of de voorverwarming inschakelen. Met de smartphone-app Free2Move e-solutions is het mogelijk om ritten te plannen, rekening houdend met de laadstatus van de batterij en beschikbare laadstations langs de route.

De speciale Peugeot E-308 De speciale Peugeot E-308 FIRST EDITION

De Peugeot E-308 FIRST EDITION is gebaseerd op de GT-uitvoering en biedt onder meer de volgende uitrusting:

Laadpaal nodig?

Gebruik deze handige offerte tool voor laadpalen:

 

 

De Peugeot E-308 FIRST EDITION is onder meer online te bestellen, in slechts een paar kliks en met online advies. De Peugeot E-308 wordt geproduceerd in de fabriek in Mulhouse, Frankrijk. De levering van de FIRST EDITION vindt plaats vanaf september 2023.

Lees meer autonieuws >>

Persbericht 26 april 2023 - Nieuwe Peugeot E-308 komt in aanmerking voor EV-subsidie - PR Stellantis.com.

26-04-2023

Tags: Mobiliteit

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl